Dagbesteding Oss

Stichting Kompas kreeg in 2014 van de organisatie “Dichterbij” de gelegenheid om een klaslokaal binnen expertise centrum de Hulst in Oss te betrekken. Dit gaf ons in april 2014 de mogelijkheid een mooie dagbestedingsplek op de locatie in Oss te realiseren.

Belevingsgericht begeleiden, participatie en integratie wordt voor deze groep als uitgangspunt gebruikt. Inmiddels zijn onze mensen graag geziene gasten in het verzorgingshuis Ministershof waar zij, in samenwerking met de ouderen, lekkernijen voorbereiden voor bij de lunch. Op deze manier worden met succes zowel onze mensen als de ouderen van het Ministershof gestimuleerd om aan een gezamenlijke activiteit deel te nemen.

Ook op het Hooghuis Lyceum zijn de cliënten van Kompas allang niet meer vreemd. Op dinsdagmorgen worden zij met open armen ontvangen door het personeel van het Hooghuis Lyceum. Onder begeleiding van de kantinemedewerkers helpen onze mensen mee de lunch te bereiden en te verstrekken aan de leerlingen van het Hooghuis Lyceum. Dat ook dit project een succes is blijkt uit de hartverwarmende reacties van zowel het personeel als van alle leerlingen van het Hooghuis Lyceum. 

Hooghuis